Atea varsler nye opkøb

Storaktionæren i Atea, Ib Kunøe, er klar til at kaste sig ud i nye opkøb af både danske og udenlandske virksomheder.

Siden 2006 har Kunøe som Ateas bestyrelsesformand stået i spidsen for ikke mindre end 50 opkøb af virksomheder i Skandinavien og Baltikum. Ateas mange opkøb er en væsentligt del af forklaringen på, at koncernen i dag har en årlig omsætning på mere end 20 milliarder kroner.

De seneste par år har antallet af opkøb været lavt efter normal Atea-standard. Men ifølge Ib Kunøe er Ateas sult efter at købe op slet ikke stillet.

“Selvfølgelig skal vi da videre. Den der stille og rolige vækst. Det passer ikke til kulturen i Atea. Derfor kommer vi også til gå tilbage til vores aggressive stil. Vi skal bare være disciplinerede købere og købe op på de områder, hvor vi føler, vi har behov for ekspertise. Men vi skal fremover banen. Og det kommer vi. Det er helt sikkert,” siger Atea-ejeren.

Ib Kunøe peger især på forhandlere af netværksløsninger, som et område, hvor han er interesseret i at styrke Atea.

“Vi er jo store i netværk, men vi skal da være større,” siger Ib Kunøe uden dog at ville sætte navn eller adresse på mulige opkøbsemner.

Atea-ejerens udmelding falder i et stort interview med Computerworld, hvor han også fortæller om sin mere end 30 år lange erhvervskarriere, der har gjort ham til mangemilliardær.

Læs også:

It-milliardær: Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol

Så enorme beløb har Ib Kunøe trukket ud af Atea

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>