Avis: IBM-medarbejder er Se & Hørs ulovlige kilde

Skandalen om overvågningen af kendte og kongeliges betalingstransaktioner omfatter nu endnu et it-firma, for det var ikke en Nets-ansat, men en medarbejder hos IBM, som ulovligt solgte fortrolige data til ugebladet Se & Hør.

Læs også: Nets undersøger sag om medarbejder der har solgt data om kongeliges betalinger

Det skriver BT, som i første omgang bragte historien om, hvordan Se & Hør-journalister fik besked om kendissers brug af betalingskort i Danmark og i udlandet.

Kilden hos IBM skal angiveligt findes blandt de 71 systemspecialister, som i 2007 blev flyttet fra Nets – der dengang hed PBS – til IBM. Det skete, da IBM overtog hele opgaven med at drive mainframe-systemerne for Nets.

Den IBM-ansatte, der modtog løbende sort betaling fra Se & Hør, sendte typisk 2 til 4 sms’er med flere tips i hver om dagen. Det skete tilsyneladende som en automatisk overvågning, hvor kilden fik besked, når en af de kendte og kongelige på listen fra Se & Hør brugte sit betalingskort.

Skulle der tilføjes et nyt navn på listen, kunne det kun ske på bestemte tidspunkter, hvor it-systemerne var ‘åbne’.

BT har fået navnet på den person, som ifølge BT’s kilder lækkede de hemmelige oplysninger, og har kontaktet vedkommende, som ikke ønsker at udtale sig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>