Avis: Kreditkort-spion var ansat i IBM

Den person, som ifølge dagbladet BT i årevis udleverede dybt fortrolige og private oplysninger om kendte og kongeliges kreditkort-brug til Se & Hør, var ifølge BT’s oplysninger ansat i computergiganten IBM’s danske afdeling, mens misbruget fandt sted.

IBM overtog i 2007 ansvaret for driften af mainframes samt servere og netværk fra PBS, Pengeinstitutternes Betalingsservice, det nuværende Nets.

I den forbindelse blev 71 it-specialister flyttet fra PBS til IBM - og Se og Hørs kilde var angiveligt én af disse systemspecialister, skriver avisen.

Nets oplyste i går, at firmaet undersøger sagen, som ifølge kommunikationskonsulent Ulrik Marschall er i den helt alvorlige ende af skalaen. Nets vil dog lige nu ikke løfte sløret for, hvordan man kontrollerer, om firmaets medarbejdere uretmæssigt stikker næsen i dybt private data.

“Vi har sat en undersøgelse i gang for at få afdækket, om det her har kunnet ske, som det er beskrevet. Det er noget, vi tager meget alvorligt,” siger Ulrik Marschall.

Ifølge BT’s oplysninger fremsendte den pågældende it-specialist ofte flere gange om dagen sms-beskeder til én eller to udvalgte journalister på Se og Hør, hvor kendtes og kongeliges kort-betalinger var listet med dato, tidspunkt, sted og beløb.

Ofte fremgik to-fire transaktioner af samme sms, og journalisterne på Se og Hør havde den oplevelse, at den pågældende kilde ‘automatisk’ modtog en varsling fra Nets’ systemer, når personer, der var omfattet af bladets overvågning, brugte deres kreditkort.

Det var også oplevelsen på Se og Hør, at den pågældende it-specialist hjemmefra kunne tilgå Nets-systemerne, skriver BT.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>