Blog: Gør Digital Post til NemMail!

Jeg kan godt lide ideen bag NemKonto og NemSMS. Her har det offentlige ikke gået ind og udviklet nogle nye tjenester og trukket dem ned over hovedet på borgeren, istedet har man forsøgt at gøre det let for det offentlige at bruge borgernes eksisterende tjenesteudbydere. Der er sikkert en række fejl i udførelsen, men det grundlæggende koncept er sundt og prisværdigt.

Digital Post og e-Boks er det stik modsatte digitaliseringskoncept. Her udvikler man en række nye tjenester som man derefter forsøger at tvinge borgeren til at modtage information med. Men ligesom de fleste borgere allerede har en velfungerende bankkonto, så har de fleste borgere allerede en velfungerende mailkonto. Så hvorfor ikke bruge den? Kunne I forestille jer at man havde udviklet NemSMS ved at fortælle borgerne at nu fik de tilsendt et sim-kort som kun kunen bruges til at modtage SMS’er fra det offentlige?

Digitaliseringsstyrelsen kender allerede muligheden for at bruge S/MIME til at sende sikker email. Men alligevel er det ikke en service de ønsker at yde borgeren, tilsyneladende på grund af manglende interesse. Hermed et opråb for at gøre jeres interesse til kende! Lad os få offentlig digitalisering der passer med vores behov fremfor at tvinge os til at bruge flere middelmådige webapplikationer.

Tak til Christian Panton for at have taget problematikken op.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>