Blog: It og forretning – Demand shaping

I et fornyligt udgivet Research Briefing fra CISR (Center for Information Systems Research) ved MIT behandles et begreb de kalder Demand Shaping. Dette Reseach Briefing er en kort artikel (tre sider) som jeg synes mange kan have glæde af at læse. Hvis du ikke når det, har jeg lige taget headlines ud af artiklen. Så kan du altid overveje om du vil læse den.

Demand Shaping handler om hvordan man gør organisationen i stand til at træffe de beslutning der gør, at organisationen får mest ud af deres investeringer i IT.
Udgangspunktet er, at det kan være svært for organisationen, da fx styregrupper og beslutninger i forskellige forretningsenheder kan besværliggøre prioriteringen af de mest værdiskabende investeringer. Ligeledes hævder de, at organisationen ofte slet ikke klar til at tage imod alle de ændringer der skabes med implementering af nye it-løsninger.

Selve Demand Shaping-begrebet definerer MIT som:
“En process of ongoing negotiation and learning about a company’s most valuable and achievable business change opportunities through which leaders develop a prioritized list of IT-enabled businss capabilities.”

MIT har i deres forskning fundet frem til fem parametre de kan se har haft positiv effekt for de virksomheder der har været i stand til at udvikle gode færdigheder inden for Demand Shaping.

Disse parametre er:
* IT Cost Transparency
* Strategic Program Management
* Roadmapping
* Business Relationship Management
* Agile Development Methodologies

Det er forfatternes holdning, at hvis man som organisation bliver god til at arbejde med disse fem områder, så er man også i højere grad i stand til at skabe en højere værdi i ens investeringer i IT.

Min holdning til Demand Shaping og MIT’s artikel er – at der ikke er meget nyt i det – men at det er en god lille husker til hvordan man skaber alignment imellem it og forretning. Det er, som mange bekendt, stadig en stor udfordring i mange moderne virksomheder.

Hvis du har fået interesse i at grave dybere i artiklen, kan du læse den på: http://cisr.mit.edu/blog/documents/2014/01/16/2014_0101_itsd_rossbeath.pdf/

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>