Dansk Industri trækker omstridt it-vejledning tilbage – for belastende for it-firmaer

Dansk Industris it-organisation, ITEK, trækker en stor it-sikkerheds-vejledning tilbage, blot få dage efter at vejledningen er blevet udsendt, skriver Politiken.

Sikkerheds-vejledningen indeholdt en række henvisninger til whistlebloweren Edward Snowden og den amerikanske efterretningstjeneste NSA’s systematiske overvågning af blandt andet internet-trafik.

Ifølge Politiken fjernede ITEK i første omgang 16 henvisninger til Edward Snowden, 39 henvisninger til NSA og 13 henvisninger til den britiske spiontjeneste GCHQ i en tidlig udgave af vejledningen.

Det har imidlertid tilsyneladende ikke været nok, idet ITEK-direktør Tina Roed alligevel valgte at trække hele den offentliggjorte vejledning – uden en eneste henvisning til Snowden, NSA og GCHQ – helt tilbage. Det skete, blot to dage efter at den blev offentliggjort.

“Vi har behov for at gennemarbejde vejledningen, så vi også får en bred opbakning i medlemskredsen til vejledningen. Det er det, vi er i færd med nu. Det er sådan set forklaringen,” siger hun til Politiken.

Ifølge avisen er der ballade i ITEK, fordi sikkerheds-vejledningen angiveligt kan skade magtfulde medlemmer af foreningen som IBM og Microsoft, der satser stort på netop de cloud-løsninger, som NSA blandt andet angiveligt overvåger.

Du kan læse mere om Microsofts store cloud-satsning her: Microsofts tophemmelige datacenter- her gemmer vi dine data.

Desuden mener nogle medlemmer, at vejledningen kan skade Danmarks forhold til både Storbritannien og USA.

Mette Niander, direktør i sikkerhedsfirmawet C-Cure og medlem af udvalget bag vejledningen, siger til Politiken, at vejledningen har været baseret på “faktiske oplysninger, ikke holdninger.”

“Der er ikke noget af det, vi skriver i vejledningen, der er usandt,” siger hun til avisen.

Hun siger, at hun har fået besked på, at “embedsmænd og medlemmer” havde klaget over vejledningen.

Sikkerhedsekspert Peter Kruse siger til Politiken, at det er “meget politisk.”

“Jeg har ikke lyst til at stikke hånden ind i den hvepserede,” siger han.

Læs også:

Dansk it-mand: Vi havde fornemmelse af overvågning

Sådan stopper vi den massive internet-overvågning

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>