Danske Bank ramt af DNS-problemer – to ud af tre kunder lukket ude

Hele tirsdag morgen og formiddag har Danske Banks kunder været hårdt ramt af it-problemer. Både hjemmesiden danskebank.dk, netbanken på samme adresse, mobilbank og tabletbank har været utilgængelige for omkring to ud af tre kunder.

Desuden har Danske Banks betalingsløsning Mobile Pay, som over en million danskere har brugt, også været ramt af problemerne.

Danske Banks pressetjeneste oplyser til Version2, at fejlen er fundet og er ved at blive rettet. Det er en DNS-fejl, som driller og spærrer adgangen til Danske Banks tjenester for flertallet af kunderne. Nogle gange kan det hjælpe at prøve at få adgang ad forskellige kanaler, da omkring en tredjedel af kunderne altså ikke har oplevet problemet.

Om man kan få adgang eller ej kan hænge sammen med hvilken internetudbyder, man har forbindelse igennem, vurderer en Version2-læser, mens Danske Bank ikke endnu kan bekræfte, om det er korrekt.

Fejlen blev opdaget hos Danske Bank klokken 7 tirsdag morgen, men kan være opstået i løbet af natten. Det var nemlig først, da kunder henvendte sig om fejlen, at Danske Bank selv opdagede problemet, som altså er et spørgsmål om at få adgang til Danske Banks domæne på korrekt vis.

Opdatering: Fejlen blev rettet og adgangen genetableret omkring kl. 13.15, oplyser Danske Bank.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>