Datingside i homo-strid med Firefox

Den ellers på mange måder ’politisk korrekte’ browser Firefox er kommet i modvind, efter organisationen bag Firefox, Mozilla, har fået ny direktør.

Brendan Eich, der overtog ledelsen af Mozilla for få dage siden, var nemlig tilbage i 2008 tilhænger af en lov, der forbød homoseksuelle ægteskaber i Californien, og støttede også kampagnen for loven økonomisk med tusind dollars.

At han nu er blevet ny direktør, har fået den populære datingtjeneste OKCupid til at vise alle besøgende med Firefox en særlig besked, med en opfordring til at skifte browser. Det skriver The Verge.

Fordi Mozillas direktør ikke er tilhænger af lige rettigheder for alle, foretrækker OKCupid, at brugerne ikke anvender Mozilla-software til at besøge OKCupid, lyder beskeden på skærmen.

Udnævnelsen af Brendan Eich, der i it-kredse er mest kendt som manden bag Javascript, har også fået et bestyrelsesmedlem til at forlade Mozilla i protest.

Mozilla har reageret med en generel melding om, at firmaet støtter lige rettigheder, inklusive homoseksuelles ret til at gifte sig.

Loven fra 2008 blev i øvrigt vedtaget ved en folkeafstemning, men blev i 2012 underkendt som forfatningsstridig af højesteret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>