Det sagde piloterne på MH370, inden flyet forsvandt

De malaysiske myndigheder har offentliggjort den officielle transskribering af radiokommunikationen mellem piloterne og ‘air traffic control’, og du kan læse hele udskriften her.

Læs også: Malaysiske myndigheder: Sidste ord fra MH370 var ikke ‘All right, good night’

I denne uge måtte myndighederne dementere oplysningen om, at den sidste radiokommunikation lød: ‘All right, good night’, muligvis sagt af flyets andenpilot. En formulering, der har fået meget plads i medierne på grund af sin afslappede ordlyd.

Læs også: Flyvende kontroltårn skal forhindre kollision i jagten på vragdele fra MH370

Den nye udskrift dokumenterer således, at det, der rent faktisk blev sagt i cockpittet, var en langt mere forventelig formulering inden for radiokommunikation, nemlig: ‘Good night malaysian three seven zero’, altså med det tilhørende kaldesignal.

Det er ikke første gang, at de malaysiske myndigheder har trukket officielle udmeldinger tilbage. De malaysiske myndigheder har derfor måttet stå model til nådesløs kritik fra især de kinesiske myndigheder i den snart månedlange eftersøgning af det forsvundne Boeing 777.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370 her

Den hidtidige afmeldingsreplik fra cockpittet, der har været citeret i alverdens medier, har oven i købet også været dokumenteret i, hvad der må formodes at være en forfalsket eller fejltolket transskribering, som den engelske avis The Telegraph lagde online.

Læs også: Jagten på vragdele fra MH370 drukner i affaldssuppe

Beregninger på satellitdata sammenholdt med observationer af flyet på thailandske og malaysiske primære militærradarer har indtil videre kunnet sandsynliggøre, at det forsvundne fly til sidst havde retning ud over Det Indiske Ocean, hvor man formoder, at det løb tør for brændstof og styrtede ned. Efterforskerne regner med, at alle ombordværende er omkommet.

I øjeblikket foretages en international bjærgningsmission af hidtil uset størrelsesorden i det sydlige Indiske Ocean. Ifølge BBC er den britiske atomudbåd HMS Tireless netop ankommet til søgeområdet, der i øjeblikket befinder sig 1.800 kilometer sydvest for byen Perth.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>