DJ hackede sig ind på kendissers webcams

Hundredvis af prominente personer fra det københavnske natteliv holder vejret, efter at Københavns Politi har ransaget en lejlighed tilhørende en kendt københavnsk DJ.

Politiet bekræfter ifølge internetmagasinet vice.com, at man siden 16. april har været i gang med en efterforskning mod DJ’en, som angiveligt har hacket sine ofres computer ved at udsende invitationer inficeret med såkaldte trojanere. På den måde blev det muligt at styre ofrenes webcams og kigge med på indholdet af mails, chats-historik og billeder.

Politiet er nu gået i gang med at undersøge indholdet af det materiale, som er blevet beslaglagt, ligesom man er i gang med at tage kontakt til personer, som har været ramt af overvågningen.

Ulovlighederne har ifølge vice.com stået på i op mod tre år. Motivet for overvågningen har tilsyneladende ikke været økonomisk, men har alene været at kunne overvåge ofrene – primært gennem deres webcams. 

Vice.com har været i kontakt med DJ’en, som dog ikke ønsker at udtale sig om politiets sigtelser.

Kilder i det københavnske natteliv, som har kendskab til sagen, anslår, at flere end et par hundrede personer kan være ramt. Ingen af de ramte ønsker dog at udtale sig om sagen, angiveligt fordi de frygter, at den sigtede vil offentliggøre materiale fra den omfattende overvågning.

“Folk er bange og skammer sig. Ingen ved, hvad han har på dem. De er bange for at blive udstillet,” lyder det fra en kilde.

Kilderne fortæller, at DJ’en lærte sig selv at bruge trojanere, og at han derefter begyndte at sende de inficerede invitationer til sit netværk.

En anden kilde fortæller, at den sigtede tidligere har benyttet optagelser fra en aflyttet Skype-samtale, i et sammenklippet musikstykke, som han så efterfølgende har sendt til en række venner.

Sådan undgår du, at fremmede kigger med på din computers kamera:

Put plaster på dit webcam – det gør eksperterne

Læs også:

Overvågning: “Vi skal ikke være bekymrede – vi skal være vrede”

Alvorligt hul i Explorer: Din pc kan fjernstyres

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>