Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps?




Efter at have tøvet i flere år kunne Microsoft i sidste uge langt om længe præsentere de forskellige Office-apps til Apples iPad.

“Det her er ikke bare Office på endnu en device. Vi har tænkt en masse over, hvad folk ønsker at gøre, når de sidder med deres tablet, på iPad-funktionalitet og på touch-first, da vi byggede Office til iPad,” skriver Microsoft om de nye apps.

Det er gratis at downloade Word, Excel og Powerpoint til iPad, men hvis man vil andet og mere end at læse dokumenterne, må man have fat i kreditkortet.

Det kræver nemlig et Office 365-abonnement, hvis man vil oprette og redigere Office-dokumenter på iPad’en.

For privatbrugerne er det formentlig ikke noget, der vækker den store begejstring – og slet ikke når der i forvejen findes et pænt udvalg af alternative apps, der er enten gratis eller kan købes for et engangsbeløb.

Eksempelvis får nye iOS-brugere Apples Pages, Keynote og Numbers med helt gratis.

Rigtig mange danske virksomheder har dog allerede valgt at satse på Office 365, og da de typisk også kører med Office på pc’erne, vil iPad-udgaverne give mere mening hos det kundesegment.

Men spørgsmålet er, om Microsofts beslutning om at satse på iPad er så helhjertet, at Word, Excel og PowerPoint også leverer det, softwaregiganten lover?

“Vi har genopfundet Office på iPad og samtidig fastholdt det, folk elsker ved Office. Vi håber, at du vil blive lige så glad for resultaterne, som vi er,” lyder det fra Microsofts side.

Sådan fungerer Office til iPad
Vi giver dig her overblikket over nogle af de første anmeldelser af Office til iPad:

Engadget roser Microsoft for at have taget opgaven meget seriøst, så det er andet og mere end blot en forstørret udgave af iPhone-versionerne, der nu kan downloades til iPad.  

“Microsoft tog sig tid til at udvikle denne software (måske flere år), og resultatet er en pakke, der gør fantastisk brug af iPad’ens ekstra skærmplads.”

“Designet er smukt og ligetil. Endnu vigtigere er det, at de indeholder et fint udvalg af mulighed for tilpasninger, hvoraf du ikke vil opdage mange af dem ved første blik.”

“Men lad os gøre det klart: Office til iPad er ikke for iPad-brugere, der er på udkig efter en produktivitets-pakke; det er for Office-kunder, der tilfældigvis ejer en iPad,” skriver Engadget videre.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>