Elbiler kan snart tanke strøm langs motorvejene

Det skal nu være lettere at køre sin elbil på motorvejen, hvor det i dag er umuligt at finde en ladestander til at tanke elbilen op.

Sammen med Trafik- og Energistyrelsen laver Vejdirektoratet derfor en lynudbudsrunde, hvor interesserede kan byde ind på opgaven, der skal sikre etableringen af 49 ladestandere langs det danske motorvejsnet på bemandede rastepladser.

»Det er vores håb, at udbuddet vil give folk med elbiler markant bedre muligheder for at tanke deres biler op,« siger seniorkonsulent Jens Pedersen fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Læs også: Analytikere: Produktionen af elbiler stiger med 67 procent i 2014

Udbudsrunden varer i første omgang kun til den 8. april – det vil sige om seks dage i skrivende stund. Det skal efter hensigten sikre, at de 49 ladestandere allerede skal være klar til brug i andet halvår af 2014.

Villige bydere kan selv bestemme, om de vil byde ind på enkelte af de 49 ladestandere, eller om de ønsker at foretage et bud på et samlet net af ladestandere, lyder det.

»I Vejdirektoratet ønsker vi at skabe et sammenhængende net af ladestandere, der dækker hele motorvejsnettet. Det ønske vil vi naturligvis tage med i betragtning, når vi vurderer tilbuddene fra operatørerne,« siger Jens Pedersen fra Vejdirektoratet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>