Farvel til 404: Projekt vil afskaffe den døde link-mur

De færreste internetsurfere kan se sig fri for at have mødt fejlmeddelelsen “404 Not Found”, når de har klikket på et såkaldt dødt link.

Og med mindre man er heldig eksempelvis at finde en cachet version af linkets indhold i Googles søgemaskine, er der som regel ikke det store at stille op, når man møder 404-muren.

Men det vil et nyt projekt gøre op med ved at tilføje en ny attribut til HTML-standarden. Attributten, kaldet mset, vil i følge The Daily Dot blandt andet gøre det muligt for afsenderen at referere til flere forskellige datoer for og udgaver af hyperlinkets indhold.

For internetbrugerne vil det først og fremmest betyde, at de altid vil blive dirigeret til den senest tilgængelige version af det indhold, som linket refererer til. En funktionalitet, der potentielt set vil kunne udrydde problemet med døde links.

Men projektet har også et andet potentiale, som blandt andet vil kunne bruges i kampen mod censur og i journalisters researcharbejde.

»Hvis alle hyperlinks blev annoteret med en publikationsdato, ville du automatisk kunne se en arkiveret version af det indhold, som forfatteren ønskede dig at se det,« fortæller folkene bag projektet.

Læs mere om projektet på GitHub.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>