Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner

Et notat fra Skat afslører, at fejl i et it-system til opkrævelse af blandt andet licens og p-bøder har kostet statskassen en halv milliard kroner.

Det skriver Metroxpress.

Årsagen er, at det omstridte system EFI ikke gjorde Skats folk opmærksomme på, at visse regninger stod overfor at blive forældede.

Til avisen bekræfter formand Jørn Rise fra Dansk Told og Skatteforbund, at en af fejlene er, at der ikke er indført forældelsesdatoer på regninger i systemet.

“Det er ikke så godt. Folk skal jo ikke betale de krav, der er blevet forældede. Mange regninger er blevet forældede, uden at Skat har vidst noget om det,” udtaler han til Metroxpress.

508 millioner kroner
Underdirektør for Betaling og Inddrivelse i Skat Kirsten Otbo skriver i en mail til avisen:

“Skats regnskab for 2013 er blevet reduceret med 508 millioner kroner for at tage højde for, at en del af posterne i regnskabet de facto er forældede, men endnu ikke afskrevet i regnskabet.”

“Skat er ved at opgøre det konkrete omfang af og årsag til forældede krav.”

Det er ikke første gang, at EFI-systemet har været i vælten. For nylig kom det frem, at Skat har måttet indkalde flere hundrede ekstra folk for at få bugt med opkrævningerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>