Fejl i elsystemet generer flest bilejere

Det mest almindelige problem for bilejere er bøvl med bilens elektronik. Resultater fra en undersøgelse, som det svenske biltidsskrift Auto Motor & Sport (AMS) har foretaget blandt sine læsere viser, at næsten hver femte bilejer (18 procent) har oplevet forskellige problemer, relateret til bilens elektronik.

Til sammenligning har motoren kun skabt problemer for ti procent af bilejerne, der er med i undersøgelsen. Ifølge AMS giver de mange elektroniske fejl bilejerne følelsen af at være ‘betatestere’, og brugerne er vrede over at bilerne ikke virker færdigudviklede.

»Lidt skuffet over, at så dyr en bil har problemer med elektronikken,« skriver en ejer af en BMW X5 blandt andet.

AMS har lagt et detaljeret indberetningsskema op på sin hjemmeside, hvor bilejere kan bedømme sine egne biler. Det har mere end 26.000 gjort, og det har givet bladet en mulighed for at lave opgørelsen over den mest hyppige type af fejl, der forekommer i biler.

Problemet med elektroniske fejl er, at de ofte er periodiske og derfor svære at fejlsøge på til stor frustration for bilejerne, der må vente på at få bilen tilbage fra værksted kun for at finde ud af, at fejlen ikke kunne identificeres.

Undersøgelsen viser også, at Opel er det bilmærke, der oftest går igen, når elektroniske fejl er blevet registreret. Bilmærket tegner sig for 34 procent af indberetninger af elektroniske fejl, mens Toyota ligger i den lave ende med bare tre procent.

Her er listen som Auto Motor & Sport har udarbejdet. Listen gælder bilårgange fra 2004–2014.

Bilmæke og andel af bilejere, der har oplevet fejl på elsystemet
Opel 34
Mini 25
Skoda 25
Saab 24
Kia 21
Volvo 19
Audi 19
Mercedes-Benz 19
Mazda 18
BMW 17
Citroën 16
Lexus 16
Porsche 15
Ford 14
Hyundai 13
Volkswagen 13
Nissan 12
Peugeot 12
Subaru 5
Toyota 3

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>