Fire råd: Lav den perfekte præsentation og undgå at folk falder i søvn

Nogle af tilhørerne begynder at hviske til hinanden, andre sidder helt åbenlyst med tunge øjenlåg, mens enkelte nede bagved diskret fisker deres smartphone frem.

På scenen står en af dine kolleger og forsøger fortvivlet at få folk til at følge med i den PowerPoint-præsentation, som han sad og flikkede sammen sent aftenen før.  

Ovenstående er måske et skrækeksempel, men alligevel et ikke helt urealistisk billede på, hvordan publikummet ofte reagerer, når de er vidner til middelmådige PowerPoint-præsentationer. 

De færreste af os ønsker at stå foran sådan et publikum.

Men heldigvis er det noget, som vi selv kan ændre på, hvis vi laver en god præsentation. En præsentation der er så gribende, at den suger tilhørerne ind og først spytter dem ud igen, når præsentationen er færdig. 

Men hvordan er det lige, man gør det? 

Det har David Bliss, der til daglig arbejder med præsentationer og kommunikation, skrevet en blog om på den amerikanske karriere-side Brazen Careerist.

Her skriver han, at publikum forventer, at din præsentation er flydende, naturlig og understøttes af veldesignede “slides”, og han giver desuden fire råd til, hvordan du kan blive bedre til at levere dine præsentationer.

1. Du skal eje pladsen på scenen
Du skal bruge din krop. Dine bevægelser er et kraftfuldt redskab, som du kan bruge til at fange dit publikum med og dermed undgå, at de bliver lullet i søvn.

David Bliss understreger, at det ikke betyder, at du skal ræse frem og tilbage på scenen, som var du et dyr i et bur. Tværtimod kan den slags mekaniske og gentagne bevægelser have en negativ effekt. Tænk på, hvordan du selv oplever det, hvis du ser folk, der går rundt i cirkler eller konstant klikker på deres kuglepen. Den slags udstiller folks nervøsitet.

Til gengæld fremhæver David Bliss folk som Steve Jobs og præsident Clinton, der gennem tiden har været dygtige til at eje scenen. Ifølge Bliss er det vigtigt at vise, at du ejer scenen, fordi det sætter dig i centrum og gør dig til det vigtigste element i præsentationen.

“Ifølge Bliss bør du huske på en helt simpel regel, der lyder: Du ‘ejer’ alt, hvad du rører ved’. “

Ifølge Bliss bør du huske på en helt simpel regel, der lyder: “Du ‘ejer’ alt, hvad du rører ved”.

Rækker du eksempelvis ud og rører ved den skærm, der viser dine slides, tager du ejerskab over skærmen i publikums øjne. Det samme gælder alt andet, der ellers måtte befinde sig på scenen. Men husk – du skal rent faktisk røre ved tingene fysisk. En laser-pointer kan ikke erstatte den fysiske berøring.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>