Google lægger kortene på bordet: Vi skanner alle mails

Efter en opdatering af sine brugerbetingelser, står det nu klart, at Google automatisk skanner og analyserer alle de mails, der ryger gennem Gmail-tjenesten. Og det gæder for såvel sendte, modtagede som arkiverede mails. Det skriver Berlingske.

I følge de opdaterede brugerbetingelser, laver Google analyserne for at »give dig produktfunktioner, som er relevante for netop dig – f.eks. tilpassede søgeresultater, skræddersyede annoncer samt beskyttelse mod spam og malware.«

Googles praksis med at dykke ned i brugernes private post er noget, der deler vandene. Nogle brugere mener, at Google krænker brevhemmeligheden, mens andre mener, at søgevirksomheden er i sin gode ret, da tjenesten i udgangspunktet er gratis at bruge.

Men de betalende brugere, der anvender Googles tjenester i virksomhedssammenhæng, har i midlertid heller ikke mulighed for at slå Googles skanninger fra, hvilket da også i følge Berlingske har affødt flere sagsanlæg mod søgegiganten.

I følge direktøren for Open Rights Group, Jim Killock, er det dog i højere grad mængden af oplysninger om brugerne, der bekymrer ham, end skanningerne i sig selv, »fordi det er attraktivt for myndigheder, men også fordi oplysningerne nogle gange lækkes på forskellig vis, som (efterretningstjenesten, red.) NSAs brug af cookier generelt som en måde at gå efter bestemte brugere,« udtaler han i følge Berlingske til The Guardian.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>