Hemmelig censur på Reddit: Forbudt at diskutere NSA og Bitcoin i teknologi-forum

NSA, netneutralitet, Bitcoin. Tre ord, der hyppigt indgår i diskussioner om teknologi og politik. Men det er også tre sikre måder, at få slettet et indlæg på tjenesten Reddit.

Ifølge Dailydot.com er der nemlig en bot på undergruppen r/technology, der sletter alle overskrifter, der indeholder omkring 30 såkaldt »kontroversielle« ord. Blandt andet NSA, netneutralitet og bitcoin, men også Snowden, Obama, SOPA og GCHQ.

En bruger har udfærdiget en fuld liste over ord, der er mistænkeligt fraværende på r/technology, selvom man skulle tro, at de var aktuelle at diskutere for de teknologi-interesserede. En gennemgang af ordenes frekvens på Reddit viser også, at de forsvandt fra sitet fra den ene dag til den anden.

En Reddit-moderator, der går under navnet Agentlame, bekræfter over for Dailydot, at man benytter en bot til automatisk at slette indlæg, der på forskellig vis bryder reglerne, inden de når forsiden.

»Vi har ikke nok aktive moderatorer, og en artikel, der bryder vores regler, kan nå forsiden på mindre end en time. Derfor bruger vi en bot,« skriver Reddit-moderatoren.

R/technology-gruppen har mere end fem millioner abonnenter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>