HTC slås med økonomien: Får større underskud end ventet

At stå bag den nok mest roste Android-telefon i 2013 har ikke været nok for HTC til at vende skuden. Selv efter store nedskæringer må den taiwanske telefonproducent nu inkassere et større underskud end forventet i årets første kvartal. Det skriver ZDnet.com.

337 millioner kroner lød underskuddet på i årets tre første måneder, hvilket var knap 55 millioner kroner værre end hvad analytikere havde regnet med. Samme kvartal i 2013 bød på et overskud på 446 millioner kroner, altså en rutsjetur på næsten 800 millioner kroner.

Og hvor HTC i 2011 solgte 11 procent af alle verdens smartphones, er andelen faldet kraftigt til nu bare to procent. Foran ligger både ustoppelige Samsung og ikoniske Apple, men også en stribe kinesiske konkurrenter som Huawei og Lenovo, der ikke har været så længe i smartphone-branchen som HTC.

HTC markerede sig med populære telefoner med Windows Mobile og var med til at definere hele Android-bølgen. Første Android-telefon var HTC Dream, som Google sendte på gaden i efteråret 2008 under navnet G1. Siden fulgte modellerne HTC Magic, Hero og Desire og satte skub i salget af Android-telefoner.

I 2013 lancerede HTC den nye topmodel HTC One, som af anmeldere blev udråbt til at være markedets bedste Android-telefon – men uden at det blev omsat i et stærkt nok salg til at give HTC ny luft. For nyligt kom efterfølgeren, der også hedder HTC One, og HTC’s fremtid afhænger nu i høj grad af, om det nye flagskib kan trække kunder i butikken.

Læs også: HTC lancerer One (M8) med dobbelt-kamera

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>