IT-kriminelle praler med deres bedrifter på sociale medier

It-kriminelle, der står bag blandt andet phishing i Danmark er svære for politiet at gribe ind over for fordi de befinder sig i lande, der ikke udleverer egne statsborgere, skriver Jyllands-Posten.

»Udfordringen er, at it-kriminaliteten er grænseoverskridende, og at man i de forskellige lande prioriterer forskelligt,« siger Johnny Lundberg, Chef for politiets afdeling for it-kriminalitet, Nites til Jyllands-Posten.

Senest handler problemet ifølge Jyllands-Postens oplysninger om en gruppe på 26 marokkanere, der mistænkes for at stå bag phishing-mails, der udgiver sig for at være udsendt af Skat, banker og teleselskaber.

Det er ifølge Troels Ørting Jørgensen, der er leder af Europols cyber-crime-center ikke unormalt, at grupper som den marokkanske blærer sig med deres bedrifter på sociale medier. Det gør det bare ikke nemmere for myndighederne at få dem udleveret.

»De tjener millioner af kroner, og vi har set videoer, hvor de åbenlyst praler med det. Bl.a. har vi set den øverste leder af en kriminel organisation udlodde en Ferrari og en Audi Q7 til de ”medarbejdere”, som kunne tjene flest penge ind til organisationen på en måned. De er helt åbne om det og sætter deres lid til, at politiet ikke kan finde ud af at arbejde sammen internationalt,« siger han til Jyllands-Posten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>