Jørgen Mads Clausen: Hold fingrene fra energiforliget

»Energiaftalen lægger fundamentet for energisektorens udvikling frem til 2020. Og det fundament skal I politikere ikke fjerne, for så giver det øget usikkerhed og dermed øgede omkostninger for samfundet til investeringer i energiforsyningen.«

Sådan lød det fra formand for DI Energiindustrien, Jørgen Mads Clausen, til danske energipolitikere på brancheforeningens årsdag i dag med adresse til den politiske debat om at genåbne energiforliget

»En omstilling kræver investeringer og store investeringer, men jeg vil virkelig bede jer om ikke at ryste på hånden omkring aftalen, men at bevare og sikre det kendte grundlag,« sagde han.

Jørgen Mads Clausen erkender, at energiforliget ikke er perfekt, og at der kræves yderligere afklaring omkring finansiering på en række punkter.

»Men aftalen som sådan bør ikke ændres,« sagde han, og henviste til, at Dansk Industri har fremlagt et fuldt finansieret forslag til, hvordan man kan afskaffe Nox-afgiften og barbere PSO-afgifterne ned.

Klima- energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R), der også var til stede på konferencen, beroligede industrien:

»Vi skal ikke blive svage i koderne med hensyn til energiaftalen. Jeg er i hvert fald rede til at gå i kamp for aftalen,« sagde han.

Og på det direkte spørgsmål om, hvorvidt aftalen består eller ej, svarede han:

»Ja. Målene i aftalen står fast, men man kan godt justere dem midlerne undervejs.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>