Jysk stålvirksomhed projekterer kanalbroer i København færdig

Arbejdet med at færdiggøre to stibroer over de københavnske kanaler kommer nu i gang efter mere end et halvt års stilstand.

I august sidste år gik entreprenøren Pihl, der havde entreprisen på at bygge broerne over Christianshavns Kanal/Trangraven og Proviantmagasingraven, konkurs. Kort tid efter måtte Pihls underleverandør, VSB Industri- og Stålmontage A/S, som producerede brofagene, også gå den tunge vej mod skifteretten. Det satte det i forvejen forsinkede projekt på hold.

Men nu har Københavns Kommune indgået en aftale med HSM Industri fra Grenaa om at granske og optimere Pihls projekt med udgangspunkt i de brofag, som VSB Industri- og Stålmontage A/S ikke nåede at færdiggøre, før pengene slap op.

Læs også: Kuldsejlet kyssende bro får polsk stål


Om otte måneder skal cyklende og gående københavnerne efter planen kunne komme tørskoet over Christianshavn til Operaen. Kommunen har netop indgået en aftale om færdigprojektering af kanalbroerne med HSM Industri.

»Vi har i løbet af de seneste måneder haft en glimrende dialog om færdiggørelse af Kanalbroerne med flere mulige leverandører. Vi har stor tiltro til det samarbejde, som vi nu har indgået aftale med HSM Industri A/S om,« fortæller Jens Zøfting, centerchef i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

Se Ingeniørens fokus om Pihl & Søns konkurs

Den netop indgåede granskningskontrakt skal efterfølges af en entreprisekontrakt om færdiggørelse af broerne. Københavns Kommune forventer, at entreprisekontrakten kan indgås inden for to ugers tid.

Samme aftalemodel har kommunen benyttet på Inderhavnsbroen – et andet projekt, der blev ramt af Pihls konkurs. Der har kommunen i februar indgået en aftale med DSSM A/S om en granskningsperiode, projektoptimering, udarbejdelse af 3D-model og arbejdstegninger for stålproduktion.

Nyheder om broer i din indbakke – tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Københavns Kommune har nemlig ikke villet modtage de brofag, der er blevet produceret af Pihls spanske underleverandør. Kommunen mener, at der er alvorlige kvalitetsproblemer med brofagene. Derfor skal der produceres helt nye brofag. Jens Zøfting forventer at de nye brofag skal produceres hos Vistal Gdynia i Polen.

Læs også: Konkurs hos Pihls stålleverandør rammer fire københavnske prestigebroer

Kanalbroerne skal ifølge kommunen være færdige ved udgangen af i år. På samme tidspunkt som Inderhavnsbroen forventes klar.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>