Kina lukker for bitcoin-handel via banker

De kinesiske myndigheder slår hårdt ned på bitcoin-handelen i disse dage. Bitcoin-børsen FXBTC oplyser på sin hjemmeside, at den kinesiske centralbank har beordret alle banker til at lukke for al service, der er forbundet med bitcoin-handel.

Også børsen BTC38 melder ud, at den kinesiske centralbank beordret banker til at lukke ned for transaktioner, der er forbundet med køb af bitcoins.

Ifølge Itworld begyndte kina at slå ned på den krypterede valuta tilbage i december måned, da det blev ulovligt for banker at handle med det. I den forbindelse stoppede flere af landets betalings-formidlere også med servicere bitcoin-børserne.

Det fik så børserne til at oprette firma-konti i bankerne, som kunder, der ville købe bitcoins, kunne sætte penge ind på. Men også det er der tilsyneladende blevet sat en stopper for nu.

De kinesiske myndigheder har dog indtil videre afvist decideret at ville forbyde bitcoin men har slået fast, at det er ejendom og ikke valuta. Sidstnævnte distinktion gør sig i øvrigt også gældende i USA.

Læs også: I USA er bitcoin ejendom – ikke valuta

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>