Magnetiske mikrorobotter samarbejder om større byggeprojekter

Forskningsinstituttet SRI International i USA har haft held til at styre og koordinere en hel flok af magnetisk styrede mikro-robotter, der i høj fart suser hen over en printplade og kan udføre små opgaver, som især vil kunne bruges i produktion af mindre enheder, eksempelvis elektronik. Det skriver New York Times.

De små magneter er lynhurtige og bevæger sig med en hastighed på op til 35 cm/s. Forskerne har udarbejdet en særlig overflade, der gør det muligt for de små robotter at blive styret individuelt, de enkelte magnetfelter ikke påvirker hinanden uhensigtsmæssigt.


Mikrorobotterne er bittesmå og kan bevæge sig lynhurtigt i koordineret bevægelse henover den samme printplade. (Foto: SRI International)

Dermed er det muligt at lade robotterne arbejde sammen i ‘sværme’ og med påsættelsen af en ‘arm’ i form af en ledning, kan to robotter samarbejde om at lime kulfiberstave sammen, som vist i videoen nedenfor. Stavene kan videre sættes sammen til et stærkt lavvægts-gitterværk.

Læs også: Små byggerobotter samarbejder som termitter

Samtidig kan robotterne takket være den magnetiske styring bevæge sig op ad lodrette flader og uden problemer forcere kurvede overflader. Teknologien er udviklet som en del af det amerikanske militærforskningsinstitut Darpas program for optimering af hastighed og omkostninger ved kvalitetsproduktion.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>