Microsoft melder sig ind i brille-kampen med militær-brille

I sidste uge fyldte Facebooks køb af Virtual Reality-brillen Oculus Rift meget i medierne, og nu vil Microsoft altså også være med. En række amerikanske teknologimedier melder at Redmond-giganten har købt patenter for mellem 5 og 800 millioner kroner i virksomheden Osterhaut Design-Group, der primært producerer isenkram til det amerikanske militær.

Ifølge Techcrunch peger Microsofts nyindkøbte patenter i retning af en Augmented Reality-brille i stil med Google Glass. Dog med en række features, der vidner om en lidt mere pc-agtig brugerflade. Blandt andet er der skitseret en tilhørende ring, der giver brugeren mulighed for at bruge sin finger som mus.

Osterhauts AR-teknologi har været i hænderne på det amerikanske militær siden 2011, og brillerne kan blandt andet bruges til avanceret vejvisning og til at tjekke vitale kropsfunktioner hos brugeren. Og nu tyder det altså på, at Microsoft vil udnytte forbruger-potentialet i teknologien. Microsoft har indtil videre afvist at kommentere sagen.

Du kan se Ralph Osterhaut forklare om virksomhedens brille-projekt i videoen nedenfor. I videoen fra 2011 forklarer han netop om både de militære anvendelsesmuligheder men også om mange af de funktioner, som eksempelvis Google har satset på med Glass.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>