Milliardhandel: TDC sælger to selskaber fra

Telegiganten TDC sælger sine aktier i sine to finske datterselskaber og drosler dermed ned for sine aktiviteter uden for Danmark.

Køberen af de to selskaber – TDC Oy og TDC Hosting OY – er det finske teleselskab DNA Oy, som betaler godt en milliard kroner kontant – eller 154 millioner euro – for ejerskabet til de to selskaber.

En del af pengene fra salget skal bruges til at nedbringe TDC’s gæld. Desuden er omkring en halv milliard kroner øremærket til investeringer i resten af koncernen.

Som en del af milliardhandelen har TDC og DNA indgået en strategisk samarbejdsaftale, som betyder, at TDC fortsat kan levere services til eksisterende og nye pan-nordiske og internationale kunder, som opererer i Finland og de øvrige nordiske lande.

Den finske milliardhandel afhænger dog af godkendelse fra de finske konkurrencemyndigheder, som forventes at være på plads inden sommer.

TDC har tidligere på året trukket aktiviteter ud af de baltiske lande, ligesom en større organisationsændring har ført til personudskiftninger i den danske del af koncernen.

Læs også:

TDC ansætter ny it-chef – her er hun

Tidligere TDC-direktør har fået nyt job i dansk virksomhed

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>