Minister står fast: Afviser at ændre omstridt teleforlig

Erhvervsminister Henrik Sass-Larsen (S) bakker op om det stærkt omdiskuterede teleforlig fra 1999.

Det sker i et spritnyt svar til Folketinget.

Ministeren peger på, at forliget bygger på nogle principper om blandt andet, at udrulningen af digital infrastruktur som udgangspunkt skal være markedsbaseret. 

“Jeg mener derfor ikke, at teleforliget er en barriere for, at vi kan fremme en moderne og tidssvarende bredbåndsinfrastruktur,” skriver Henrik Sass-Larsen.

Læs hele svaret fra ministeren nederst i artiklen.

DF: Han vil ikke åbne forliget
Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti, der stillede spørgsmålet til ministeren, er ærgerlig over svaret, som han tolker på den måde, at erhvervsministeren ikke ønsker at åbne eller røre ved det gamle teleforlig.

“Både debatten og undersøgelsen iblandt deltagerne på Tele2014 (konference i Industriens hus, red.) viste tydeligt, at der er et stort behov for og opbakning til at lave et nyt teleforlig.”

“Ja, eller i det mindste en modernisering af det, der efterhånden snart må været det ældste forlig på Christiansborg. Vel at mærke på det område, der går hurtigst af alle,” udtaler Dennis Flydtkjær.

Forskellige meldinger?
Samtidig undrer Dennis Flydtkjær sig over meldingen fra S-ordfører Karin Gaardsted ved samme telekonference for nylig.

Læs mere om konferencen her.

“Jeg spurgte til om erhvervsministeren er enig med Karin Gaardsted i, at der er brug for en modernisering af teleforliget. Jeg læser svaret sådan, at det er de ikke enige om,” konstaterer Dennis Flydtkjær. 

I anden halvdel af svaret kommer ministeren dog behovet for en modernisering lidt i møde:
 
“Når det er sagt, drøfter jeg naturligvis gerne med forligskredsen, branchen og andre interessenter, hvordan vi fremmer en moderne og tidssvarende infrastruktur, herunder ønsker om modernisering,” slutter erhvervsminister Henrik Sass-Larsen sit svar.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Karin Gaardsted.

Læs meget mere om den omtalte konference her

Dokumentation
Herunder er hele spørgsmålet fra Dennis Flydtkjær og svaret fra ministeren.

Spørgsmål:
Er ministeren enig med sin it-ordfører, Karin Gaardsted (S), som på konferencen Tele2014 sagde, at teleforliget fra 1999 har brug for en modernisering?

Svar:
Jeg mener ikke, at teleforliget står i vejen for, at vi kan føre en langsigtet og ambitiøs politik og nå vores målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i 2020.

Teleforliget bygger på principperne om, at udrulningen af digital infrastruktur som udgangspunkt skal være markedsbaseret, og at rammevilkårene skal være teknologineutrale.

Fokus i forliget er på at skabe gode og klare rammer for selskabernes fortsatte investeringer i den digitale infrastruktur. Samtidig giver forliget mulighed for, at det offentlige kan spille en aktiv rolle i at understøtte udrulningen af infrastruktur, hvor markedet ikke dækker.

Jeg mener derfor ikke, at teleforliget er en barriere for, at vi kan fremme en moderne og tidssvarende bredbåndsinfrastruktur.

Når det er sagt, drøfter jeg naturligvis gerne med forligskredsen, branchen og andre interessenter, hvordan vi fremmer en moderne og tidssvarende infrastruktur, herunder ønsker om modernisering.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>