Mobilselskaber indfører dræberknap til smartphones i USA

En række smartphone-producenter og teleselskaber er nu indgået i en fællesaftale om at indføre en dræberknap eller kill switch i alle nye smartphones. Det skriver Epn.dk

En dræberknap gør det muligt at slette alt data på sin smartphone, i tilfælde af at den er blevet stjålet. Samtidig sikrer funktionen også, at den stjålne smartphone fremover er ubrugelig.

Bag den nye aftale står velkendte selskaber som Apple, Google, Samsung, Microsoft, Motorola, Nokia, HTC og Huawei sammen med de fem største teleselskaber i USA.

Aftalen forpligter selskaberne til at udstyre alle smartphones efter juli 2015 med den såkaldte dræberknap-funktion.

Det er en aftale som kommer i kølvandet på en stærk stigning af smartphone tyverier i USA. Derfor håber man nu på, at en dræberknap kan ødelægge markedet for stjålne smartphones, ved at gøre telefonerne ubrugelige.

»Denne fleksibilitet giver forbrugerne adgang til de bedste funktioner og applikationer, som dækker deres unikke behov, mens det også beskytter deres smartphones og den værdifulde information, de indeholder,« siger Steve Largent, direktør i erhvervsorganisationen CTIA – The Wireless Association.

Ifølge Jakob Willer, direktør for brancheforeningen Teleindustrien, er der ikke nogen planer om at indføre en lignende aftale i Danmark.

»Det er ikke noget, vi var drøftet i brancheregi. Muligvis har selskaberne selv gjort sig vervejelser om det,« siger han i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>