Myndigheder opgiver at finde vragdele fra MH370 på havoverfladen

På trods af et enormt eftersøgningsarbejde koordineret mellem otte lande er det endnu ikke lykkedes at finde vragrester fra MH370, der forsvandt for mere end 50 dage siden med 239 personer om bord under en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing.

Læs også: Drone på dybt vand: Søgen efter MH370 afbrudt

Nu melder den australske premierminister, Tony Abott, der er øverste leder af den koordinerede indsats, at eftersøgningen af havoverfladen indstilles, da eventuelle vragrester ‘højst sandsynligt’ ikke længere vil være at finde på havoverfladen. Det skriver blandt andre CNN.

Tony Abott meddelte samtidig verdenspressen, at eftersøgningen nu træder ind i en ny fase, hvor indsatsen vil fokuseres mod havbunden, hvor det område, der ledes i, netop er blevet udvidet betragteligt.

Bluefin-21-dronen har færdiggjort sin kortlægning af havbunden i et indsnævrede område med en radius på 10 km, hvor efterforskerne vurderede, at det var mest sandsynligt at finde vragdele fra MH370.

Læs også: Australsk minister: Vi har lokaliseret de sorte bokse

Det forholdsvis lille område var muligt for efterforskningen at afgrænse takket være akustiske pinger, som blev opfanget af undervandsmikrofoner for et par uger siden, som mentes at stamme fra det forsvundne flys sorte bokse.

Bluefin-21 fandt imidlertid ingenting, og nu er søgeområdet på havbunden blevet udvidet til at omfatte knap 60.000 kvadratkilometer. Til sammenligning er Danmarks areal 43.000 km2. Det nye eftersøgningsområde er beregnet på baggrund af flyets kommunikation med en af satellitterne i Inmarsat-netværket.

Læs også: Her er undervandsrobotterne, der skal finde MH370

Den eftersøgning vil ifølge Tony Abott tage omkring seks til otte måneder og vil kræve hjælp fra privatejet udstyr, der er i stand til at håndtere havdybder på omkring 4,5 km. Den lange eftersøgningstid kan yderligere forlænges i kraft af de vanskelige vejrforhold i området, understreger premierministeren.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370 her

Selvom overfladesøgningen nu indstilles, gjorde premierministeren det klart, at det ikke er et udtryk for, at indsatsen neddrosles.

»Dette er et ekstraordinært mysterium. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at løse det,« sagde han.

Følg jagten på MH370 i din indbakke – tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>