Naboens signalforstærker giver dig dårlig dækning – og er pivulovlig

Et stigende antal privatpersoner, der er trætte af dårlig mobildækning, vælger at tage sagen i egen hånd og købe en såkaldt GSM-repeater, for at forstæke mobilsignalet på eksempelvis deres bopæl.

Men selv om signalforstærkerne, der er ulovlige for private at sætte op, giver dig bedre dækning i dagligstuen, kan det omvendt ødelægge dækningen for dine naboer. Det skriver tv2.dk.

»Det skaber forstyrrelser, når man selv tænder for de her repeaterløsninger, og så er det pivulovligt,« udtaler Jakob Willer, der er direktør i teleselskabernes brancheorganisation, til tv2.dk.

Teleselskaberne køber sig typisk ind på en række særlige tilladelser til at operere i nøje udvalgte frekvensområder. Og derfor gør det altså i følge Jakob Willer mere skade end gavn for den generelle dækning, når privatpersoner selv tager affære.

Han fortæller i den forbindelse, at der har været tilfælde af, at hele fiskerihavne er blevet forvandlet til radiodøde områder, fordi fiskekuttere i havnen har haft GSM-repeatere tændt ombord.

Når et teleselskab får mistanke om, at der er ulovlige signalforstærkere i området, kontakter de i følge tv2.dk Erhvervsstyrelsen, der sender teknikere ud med pejleudstyr fra Støjtjenesten.

Siden januar 2013 har Erhvervsstyrelsen opsnappet og politianmeldt 36 privatpersoner for at bruge de ulovlige signalforstærkere. Det er en forseelse, der kan give 10.000 kroner i bøde ved første besøg og 15.000 kroner, hvis man bliver taget i det igen.

Selv om Jakob Willer erkender over for tv2.dk, at problemet er opstået af en årsag, mener han, at skylden rettere skal findes hos mobilproducenterne end teleselskaberne.

»Folk ville ikke købe det her, hvis de synes alt var ok, men jeg tror også, at det primært er folk, der vil forstærke deres indendørs dækning. Efter vores opfattelse er det telefonerne, der er forringet i stort omfang, og folk har droppet fastnettelefonerne og går all in på mobil. Så det er klart, at når behovet stiger yderligere, så er der nogen, der tyr til denne type løsninger,« udtaler Jakob Willer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>