Netflix undersøger storstilet P2P-teknologi til streaming

Meget tyder på, at video streaming-tjenesten Netflix flirter med P2P-teknologi til at streame indhold ud til kunderne. I et jobopslag efterspørger Netflix nemlig en softwareingeniør med speciale i peer-to-peer-netværk og mindst fem års erfaring. Det skriver Ars Technica.

Direkte adspurgt vil Netflix ikke bekræfte, at P2P-teknologi vil blive en fast del af tjenesten. Men en talsmand fortæller, at det blot er en teknologi blandt flere, som virksomheden vil undersøge nærmere.

Netflix har i længere tid kæmpet med internetudbydere, der vil have penge af Netflix for at sende video ud til kunderne over netværket. Det har ellers ikke tidligere været en praksis for internettjenester at betale for, at kunderne kan bruge tjenester som Netflix.

Det giver derfor god mening for Netflix at kigge nærmere på P2P-teknologi. På den måde kan Netflix nemlig slippe for at streame film direkte ud til kunderne ved at lade kunderne streame film til hinanden. Hver kunde kunne altså agere som en slags miniserver med en del af indholdet fra Netflix, som så bliver sendt videre ud til andre kunder.

Det vil dog kræve, at Netlfix-kunder har lyst til at dele deres internetforbindelser med virksomheden. En mulighed kunne være at give kunder et billigere abonnement, hvis de vil dele netforbindelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>