Nu er vi klar til cloud computing 2.0: Så vildt bliver det

Vi bevæger os nu fra første cloud-stadie til det andet.

Det vurderer Forrester, der estimerer, at markedet for public cloud-løsninger i 2013 alene omsatte for omkring 319 milliarder danske kroner på verdensplan.

Det tal vil være steget til hele 1.050 milliarder kroner i 2020.

“… skiftet fra, at man udforsker cloud som en mulighed til, at cloud services rationaliseres som en del af den overordnede it-portefølje, er begyndt,” lyder det fra Forrester-rådgiver James Staten.

Selv om væksten på cloud-markedet allerede nu har været ganske markant flere år i træk, er der gode grunde til, at analysefirmaet har en forventning om, at festen fortsætter – og med ekstra høj musik.

“Mens de seneste mange år bedst kan karakteriseres som udforskende for de fleste virksomheder, er cloud services og cloud platforme nu uden tvivl en del af it-landskabet,” skriver Forrester.

Forrester forklarer, at stadie to vil føre til en langt højere omsætning på markedet, end vi har set i første stadie, som altså nu er ved at være overstået.

Det er stadig Software-as-a-Service, der udgør langt den største del af det samlede cloud-marked, skriver Forrester-analytikeren.

“Dette markeds-segment er betydeligt mere modent og veletableret i adskillige applikations-kategorier.”

Mange argumenter for cloud
James Staten forklarer også, at cloud services og SaaS gør virksomheder i stand til at arbejde mere effektivt og mere fleksibelt ved hjælp af en høj grad af automatisering og standardisering.

“Den økonomiske model i cloud computing muliggør højere effektivitet via deling, betaling efter forbrug og storskala-økonomi. Det vil blive stadig sværere at retfærdiggøre ikke at udnytte cloud services,” skriver han.

Selv om cloud computing ganske rigtigt vinder frem i mange virksomheder, er der dog stadig en del CIO’er, der stiller sig skeptiske over for blandt andet business casen ved cloud computing.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>