Ny forklaring: Generatorfejl skyld i IC4-nedbrud

Fredag forklarede DSB Ingeniøren, at en koblingsfejl mellem to togsæt var skyld i, at et IC4-tog på vej mellem København og Aarhus blev omkring to timer forsinket. De 130 passagerer måtte evakueres midt mellem to stationer og hentes af et andet tog torsdag eftermiddag.

Nu lyder det imidlertid fra DSB, at det ikke forholder sig, som togselskabet troede. Årsagen til nedbruddet på Fyn var derimod et fladt batteri, som følge af en generatorfejl.

DSB’s presseafdeling oplyser til Ingeniøren, at flade batterier optræder på alle slags tog. Lokoføreren havde dog ikke lige så meget erfaring med fejlhåndteringen på IC4 som f.eks. på IC3.

Læs også: Koblingsfejl mellem togsæt tvang DSB til evakuere

Mangel på strøm fik forskellige systemer til at gå ned. Derfor fik lokoføreren pludselig mange fejlmeldinger.

Lørdag forklarede trafikinformationschef Tony Bispeskov fra DSB til Aarhus Stiftstidende, at der opstod kendte fejl, som kan løses ved at nulstille og genstarte computersystemet. Men at fejlene efterhånden blev så mange og deres omfang så massive, at de til sidst måtte opgive at køre videre. DSB indrømmer, at evakueringen skulle være igangsat tidligere.

I dag udtaler DSB, at det tager minimum 20 minutter at genstarte computersystemet og få de forskellige computere til at finde hinanden. Derefter udfører man forskellige tests.

Se Ingeniørens fokus om IC4

Men det forklarer stadig ikke, hvorfor toget holdt stille i over halvanden time.

Det er ikke lykkedes Ingeniøren at få et uddybende interview med Tony Bispeskov. Dog meddeler DSB, at teknikere arbejder på at finde ud af, hvorfor generatoren stod af.

Følg IC4-skandalen i din indbakke – tilmeld dig Ingeniørens nyhedsbrev

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>