Ny topchef til Nokia – erfaren topchef overtager ledelsen af selskabet

Efter en række måneder uden en reel topchef ved roret har finske Nokia udnævnt Rajeev Suri til ny administrerende direktør for selskabet.

Udnævnelsen kommer få dage efter, at Microsoft formelt har overtaget det finske selskab efter en købsaftale mellem Microsoft og Nokia faldt på plads sidste efterår.

Den formelle overtagelse har ladet vente på sig af forskellige juridiske og lovgivningsmæssige årsager.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Microsoft købe Nokia: Her er grunden

Netværkschef
Rajeev Suri kommer fra en stilling som øverste chef for Nokias netværks-division, NSN, der indtil sidste sommer var et joint venture med tyske Siemens.

Han har stået i spidsen for dette selskab siden 2009 og har blandt andet gennemført en meget omfattende restrukturering af selskabet.

Netop netværks-delen kommer til at udgøre en væsentlig del af det nye Nokias omsætning.

Det nye Nokia bliver opdelt i tre forretningsområder, nemlig netværkdivisionen, kort-forretningen Here samt en teknologi-division (‘Technology’), der skal fokusere på patenter og udvikling af nye teknologier inden for eksempelvis radio, energi-besparelse og lignende.

Hans hovedopgave bliver nu at overbevise det pressede selskabs investorer om, at der venter en gylden fremtid forude.

Nokia var engang verdens uden sammenligning førende mobilselskab, men missede startskuddet, da Apple i 2007 pludselig satte smartphone-bølgen i gang med lanceringen af den første iPhone.

Siden har Nokia kæmpet for igen at få fodfæste på markedet.

Det kan du læse mere om her: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet.

Udbetaler formue
Samtidig med udnævnelsen af Rajeev Suri vil Nokia udbetale omkring 20 milliarder kroner i dividende til sine investorer.

Det sker som en slags plaster på såret, efter Nokia sidste år ikke udbetalte udbytte til investorerne for første gang i selskabets 149-årige historie.

Afløser Elop
Formelt afløser Rajeev Suri den tidligere topchef Stephen Elop, der trak sig for syv måneder siden, da aftalen med Microsoft faldt på plads: Tak for hjælpen – Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Stephen Elop er i dag topchef for Microsofts såkaldte Devices Group, der står for blandt andet mobiltelefoner, Xbox, Surface og lignende.

Med Microsofts overtagelse af Nokia skifter Nokia Devices and Services navn til Microsoft Mobile Oy.

Denne afdeling skal udvikle, producere og distribuere mobiltelefoner under Lumia- Asha og Nokia X.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>