Ny Windows Phone 8.1 får ros: Nu er Microsoft klar til kamp

Der er en stor opgave at løfte for den nyeste aftapning af Microsofts mobile platform Windows Phone, nemlig version 8.1, for WP 8.0 efterlod stadig en del at ønske. Men Microsoft har leveret på alle fronter, lyder det fra en begejstret anmelder hos Ars Technica, der har prøvekørt det opdaterede styresystem.

For udvikleren er Microsoft nu ved at være i land med at samle alle platforme til én. Windows Phone 8.1 kan nu køre samme applikationer som Metro-miljøet på en desktopcomputer med Windows 8 og 8.1, så bruger man WinRT-API’et, får man hvad Microsoft kalder Universal Apps. I stedet for diverse fiksfakserier for at gøre platformene kompatible, er det nu helt samme Windows NT-kodebase, der kører apps på både telefoner og computere i fuld størrelse fra Microsoft.

Den store nyhed på brugerfronten er den ’personlige assistent’ Cortana, der er en slags kombination af Apples Siri og Google Now. Man kan indtale søgninger, for eksempel for at finde det bedste pizzeria i nærheden, flytte rundt på aftaler og meget andet. For eksempel kan Cortana håndtere påmindelser, der afhænger af tid og sted, så man kan bede om at Cortana husker dig på særlige indkøb, næste gang du befinder dig i et supermarked.

Selvom Cortana-funktionen er i beta, fungerer den fint, lyder vurderingen, og samme positive toner kommer fra The Verge’s anmelder. I en test mellem Siri, Google Now og Cortana gav Microsofts kunstige intelligens også konkurrenterne kamp til stregen, skriver Cnet.

Læs også: Microsofts nye stemmeassistent klarer sig fint mod Siri og Google Now

Hos The Verge mener anmelderen, at Windows Phone nu for første gang er en helstøbt oplevelse at bruge, og giver man telefonen til en helt almindelig iPhone-bruger, føles brugergrænsefladen naturlig nok til, at det ikke vil være et problem at skifte.

Her hjælper det også, at Microsoft har skelet til notifikations-funktionerne i Android, som iOS også har indarbejdet. Nu kan man også i Windows Phone få et hurtigt overblik ved at trække et ’notifikations-gardin’ ned fra toppen.

Startskærmen med informationsfyldte fliser har altid været en fordel ved Windows Phone, lyder vurderingen, og nu er den bare blevet endnu bedre, med flere muligheder for tilpasning, også til de store skærme, som Nokia har lanceret.

Nu er Windows Phone et godt styresystem, som sagtens kan tage kampen op mod konkurrenterne. Men Microsoft mangler stadig at få økosystemet op i gear, lyder The Verge konklusion, som ender på karakteren 8 ud af 10 – hvor det relativt set sløje økosystem trækker ned med et seks-tal.

Ars Technica giver ikke karakterer, men finder en række pæne ord frem i konklusionen: Windows Phone er nu en poleret, sjov, smart og personlig platform – en fantastisk platform, lyder vurderingen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>