Perfekt iPad-spil: I rummet kan ingen høre din frustrationMotoren er nede, og skroget er alvorligt skadet – men fjendens skib har det fint, og game over venter ret forude.

Som kaptajn for rumskibet The Kestrel er det yderst vigtigt at nå fra den ene ende af galaksen til den anden. Med på skibet er nemlig vitale data, som skal hjælpe føderationen til at stå imod rebellernes forestående invasion.

Det er en farefuld færd fra solsystem til solsystem – fra sektor til sektor, hvor der konstant er risiko for at blive indhentet af rebellernes flåde. Hvis ikke rumskibet inden da løber tør for brændstof, ammunition eller på anden måde går til blandt nebulaer og solstorme.

Succesfuldt indiespil nu på iPad
Det er et par år siden Faster Than Light, der er et såkaldt indie-spil, første gang udkom til pc, hvor det blev taget rigtig godt imod af både anmeldere og spillere.

At Faster Than Light er et indie-spil betyder, at det er udviklet uden om de store spiludviklere og -udgivere og på et væsentligt mindre budget end en sædvanlig spilproduktion.

Faster Than Light er udtænkt af spiludviklerne Matthew Davis og Justin Ma. Both, der med en fortid hos nogle af de store AAA-spiludviklere havde lyst til at bevæge sig i en mere brætspil-lignende retning.

Spillet fik via udviklernes deltagelse i en række spilfestivaller stor opmærksomhed og havde - efter at spiludviklernes oprindelige opsparing slap op - held med at indsamle over en million kroner i en vellykket Kickstarter-kampagne.

Pengene blev i første omgang brugt på at finpudse og gøre førnævnte pc-udgave udgivelsesklar, inden udviklerne så kastede sig over FTL: Advanced Edition. En opdatering med yderligere indhold til det oprindelige spil, som så samtidig danner grundlag for den iPad-udgave, som netop er udkommet.

Det er stressende at være rumskibskaptajn
Faster Than Light er i hjertet et rendyrket strategisk spil, som i sit enkle grafiske udtryk, hvor rumskibet ses lige ovenfra, virker overskueligt. Men stresssituationerne og det nervepirrende venter lige under overfladen.

Som kaptajn for rumskibet rejser spilleren fra solsystem til solsystem i en sektor af galaksen, for at nå frem til den stjerneport, som fører videre til næste sektor.Ildebrande, et ødelagt energiskjold og skadede våbensystemer og iltforsyning gør det snart af med det fjendtlige rumskib.

Rebellerne bevæger sig stille og roligt tættere og tættere på, og på den måde drives spilleren frem og må konstant overveje, om der er tid til en omvej til et par ekstra solsystemer, eller om rumskibsspeederen skal trædes i bund.

Flygte eller angribe?
Hver gang rumskibet ankommer i et nyt solsystem, er der en risiko for at støde på nødstedte rumskibe, pirater, automatiserede angrebsskibe og alskens andet rumuvæsen.

Til tider kan det betale sig at flygte fra en kamp, der ikke kan vindes, men der er også behov for ressourcer til den videre færd – og de er ofte nemmest at erobre fra et sønderskudt piratskib.Det er rart at have fuld energi til begge lasersystemer når fjendens energiskjolde er nede.

Faster Than Light er således et spil om ressourcer. Rumskibets motor skal generere nok strøm til skibets systemer, eller også må der trækkes energi fra det ene system til det andet alt efter behov.

Mandskabet skal bemande de vigtigste systemer, men kan også være nødt til at forlade deres post for at slukke ildebrande, udføre reparationer eller tage kampen op mod indtrængende fjender.

Der er ingen nåde i rummet
Våbensystemerne skal have tid til at oplade, og de rette mål på fjendernes skibe skal rammes – ofte skal fjendens skjolde sættes ud af kraft, men også deres missiler, iltforsyning eller dronesystemer kan være velvalgte mål.

Når først motorerne står i brand, piloten er ved at blive kvalt af iltmangel og beholdningen af missiler er lav, sniger stressen sig stille og roligt ind på spilleren. Ikke mindst fordi det i Faster Than Light er slut, når det er slut.

Her er ingen mulighed for at gemme undervejs – jo spillet kan sættes på pause, men når først missionen er gået galt på en af de rigtig mange mulige måder, er spillet forbi.

Det er voldsomt frustrerende – men tænder samtidig en gnist af stædighed. En lyst til at prøve igen og træffe nogle andre valg i forhold til, hvilket rumskib der benyttes, hvordan det skal opgraderes, hvilke våben der skal indkøbes og måden mandskabet håndteres på.

I hovedet er næste spil således allerede i gang, endnu før det nuværende rumskib driver livløst gennem rummet. Og Faster Than Light tager imod på ny – bogstaveligt talt. For solsystemer og sektorer beregnes på ny for hver spil, så intet er helt magen til forrige rumskibstur.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>