Sådan bliver mobilbatteriet opladet på 26 sekunder

Mens smartphonebrugen bliver mere og mere udbredt, kommer der også et stigende behov for at lade de fagre, nye lommetelefoner op – gerne én gang i døgnet.

Nu står det israelske teknologi-selskab StoreDot klar med en løsning, der kan forkorte opladningstiden markant.

På Microsofts Think Next-konference demonstrerede StoreDot, hvordan et dødt batteri til en Samsung Galaxy S4-telefon blev opladet på 26 sekunder via en bioorganisk prototype på et batteri, der er på størrelse med en pakke cigaretter.

Det skriver BBC.

“Vi tror, vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og derefter have et kommercielt produkt klart om tre år,” siger selskabets stifter, doktor Dorn Myersdorf, til BBC.

Kan bruges til flere ting
Det bioorganiske batteri er bygget af en masse nano-krystaller, der blev opdaget i forskningsverdenen for 10 år siden i forbindelse med en Alzheimer-behandling på Tel Avivs Universitet.

Nano-krystalerne består af peptidmolekyler og er 2,1 nanometer i diameter, og forskerne har fundet en række vidt forskellige brugsformål.

Blandt andet har det vist sig, at krystallerne også kan benyttes i harddiske, som bliver tre gange hurtigere end traditionel flash-hukommelse.

“Batterier er blot en af flere industrier, som vi kan forandre med dette nye materiale. Det er ny fysik, ny kemi og en ny tilgang til computerenheder,” lyder det fra doktor Dorn Myersdorf.

På batterifronten skal smartphone-leverandørerne samtidig belave sig på, at produktionsprisen bliver omkring 30 til 40 procent højere for de bioorganiske batterier end på de nuværende lithium-batterier, hvilket kan løfte slutprisen betydeligt.

Se en video af batteriopladeren herunder:

Læs også:
Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

Nyt super-batteri kører på sukker

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>