Seks tip: Sådan får du den bedste LinkedIn-profil

En skarp LinkedIn-profil kan være et effektivt redskab til at profilere dig selv og for den sags skyld også din arbejdsgiver.

To eksperter i LinkedIn-brug har fortalt Computerword, hvordan du får mest muligt ud af LinkedIn.

Ifølge den ene af de to eksperter, Christian Sylvester, er mange danskere ganske enkelt ikke dygtige nok til at udnytte deres LinkedIn-profiler.

Christian Sylvester er direktør i Sylvester & Co, der ofte udfører et såkaldt ‘LinkedIn makeover’ for sine kunder. Det indbefatter, at han på baggrund af et personligt interview, et cv og lignende dokumenter opgraderer kundernes profiler, og de kunder, der vælger at investere i denne løsning, gør det tilsyneladende med god grund.

“75 procent af de profiler, vi ser, er meget skrabede. De har for lidt tekst, de mangler et godt billede og nogle af dem har også forkerte oplysninger om deres arbejdsplads,” siger Christian Sylvester.

Men danskerne er dog blevet betydeligt bedre til at bruge LinkedIn professionelt, mener Bodil Damjær, der ligesom Christian Sylvester rådgiver firmaer og privatpersoner i brug af LinkedIn.

“Folk bliver bedre og bedre til at vedligeholde deres profiler. Det går den rette vej, og jeg møder efterhånden mange mennesker, der tager deres LinkedIn-profil dybt seriøst,” siger hun.

Christian Sylvester og Bodil Damkjær kommer i alt med 6 gode råd til, hvordan du kan styrke din tilstedeværelse på LinkedIn.

1. Hold fokus på indledningen
Det indhold, der står øverst på din LinkedIn-profil, er det vigtigste, fortæller Christian Sylvester.

Først skal du overveje, hvad du ønsker at kommunikere, og herefter anbefaler han, at du bruger helt præcise nøgleord. Det gør dig både let at finde og giver folk et mere præcist indtryk af dine kompetencer.

“Du er ikke blot partner i software-branchen. Du er partner i softwarebranchen med speciale i en ting,” siger han.

Og den sidste tilføjelse er vigtig, fordi den giver dig kant og kan samtidig fungere som et søgeord, der gør dig let at finde. Både via LinkedIns egne søgefunktion og via Google.

“Du skal spørge dig selv om, hvilke søgeord du gerne vil findes på via Google,” anbefaler han.

Han siger, at du i din profiltekst i alt skal udvælge fem til seks forskellige nøgleord, som kendetegner dig, og som du bruger på din profil.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>