Stifter af Ruslands største sociale medie: Jeg blev fyret

Stifteren af Ruslands mest populære sociale medie, VKontakte, er ikke længere en del af virksomheden. Og årsagen er der delte forklaringer på.

Selv siger han, at han er blevet fyret. Men virksomheden selv påstår, at Durov selv indleverede sin opsigelse den 21. marts i år.

Den 1. april annoncerede Pavel Durov da også offentligt sin opsigelse, men trak den efterfølgende tilbage med beskeden om, at det var ment som en aprilsnar.

Men uanset hvad holder virksomheden fat i, at den ikke har modtaget nogen officiel annullering af opsigelsen fra marts, hvorfor Pavel Durov altså nu ikke længere er ansat. Det skriver BBC.

Pavel Durov har tidligere vakt opsigt, da han offentligt i flere tilfælde har nægtet at censurere brugerne efter henvendelser fra den russiske regering.

I følge BBC er han blandt andet blevet bedt om at overdrage informationer om, hvilke ukrainere, der har brugt tjenesten til at oprette protestgrupper mod regeringen. Den russiske regering skal også have bedt ham om at lukke en støttegruppe for den russiske oppositionsleder Alexei Navalny.

Derfor er Pavel Durov ifølge ham selv ikke just perlevenner med den russiske regering. »De kan ikke holde mig ud,« udtaler han.

Durov, der ikke længere er i Rusland, udsendte en officiel erklæring efter han gennem pressen, og ikke af virksomhedens bestyrelse fik at vide, at han ikke længere var en del af VKontakte.

I følge BBC mener Pavel Durov, at tjenesten med hans afgang nu er blevet overtaget af Putin-støtter.

»I dag overgår den totale kontrol af VKontakte til Igor Sechin og Alisher Usmanov. Sandsynligvis, i russisk kontekst, var det uundgåeligt, men jeg er glad for, at vi holdt i 7,5 år. Vi gjorde en masse. Og en del af hvad der er blevet gjort, kan ikke føres tilbage,« udtaler han.

Pavel Durov har ingen planer om at vende tilbage til Rusland, som han mener »i øjeblikket er inkompatibel med internetforretninger,«.

VKontakte, der blev lanceret tilbage i 2006, har i dag omkring 100 millioner brugere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>