Supersygehus forsinket: Glemte at gøre plads til anæstesi

Opførelsen af Odenses supersygehus, Nyt OUH, bliver endnu engang forsinket. Denne gang fordi projektledelsen har glemt at inddrage medarbejderne i processen, skriver Fyens Stiftstidende.

Oprindeligt skulle Nyt OUH være færdigt mellem 2018 og 2020, så blev årstallene revurderet til 2020 og 2021. Og nu bliver den nye hospital formentlig forsinket med yderligere seks måneder, fordi de ansatte ikke er blevet inddraget tilstrækkeligt i processen.

Inddragelse af medarbejdere er ellers noget, der er vurderet som en risikofaktor, der kan forsinke opførelsen af det nye supersygehus. Den vurdering må projektdirektør for Nyt OUH Niels Mortensen erkende er ganske rigtig.

»Der er simpelthen nogle afdelinger, vi har måttet køre en ekstra brugerproces med,« siger Niels Mortensen til Fyens Stiftstidende.

Erkendelsen kommer, efter at der i et oplæg til nye operationsstuer ikke var afsat plads til udstyr og det personale, der foretager bedøvelser. Brøleren blev opdaget ved en ren tilfældighed, da nogle ansatte på Odense Universitetshospital så oplægget.

Blandt medarbejderne har den manglende inddragelse længe været kendt og diskuteret. Kirsten Nikolajsen er fælledstillidsrepræsentant for sygeplejerskerne og som næstformand i udvalget bag byggeriet den højest placerede blandt medarbejderne. Ifølge hende er der bred enighed blandt medarbejderne om, at faggrupperne på hospitalet ikke bliver inddraget i projektet.

»Vi har forsøgt rigtig meget at blive inddraget. Vi har en fornemmelse af, at folkene på Nyt OUH tilfældigt kommer i tanke om, at de skal huske at inddrage medarbejderne, og så indkalder til møder med to dages varsel. Det kan vi bare ikke med så kort varsel, fordi vi har et sygehus at passe. Vi kan ikke bare forlade patienterne, når vi er sat på vagt,« siger Kirsten Nikolajsen.

Blandt de 350 overlæger på hospitalet kan man nikke genkendende til den manglende inddragelse i det nye sygehus.

»Vi har forsøgt at få adgang til projektorganisationen, fordi vi ser os selv som naturlige medlemmer af styregruppen. Det gør vi, fordi vi har en faglighed, som bør kunne bruges som en styrke i projektet. Den har vi tilbudt at stille til rådighed, så sygehuset bliver så super, som det kan blive, men det er vi ikke lykkedes at komme igennem med. Jeg kender ikke til kolleger, der har været med i planlægningen, inden beslutningerne er blevet taget. Jeg har ikke længere noget håb om, at det bliver anderledes,« siger Lars Henrik Frich, formand for Overlægerådet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>