Test: Denne dims kan gøre dig rig




Hauppauge HD PVR Rocket

Plus:

  • Let og lille
  • God optagekvalitet
  • Nem at bruge
  • Virker med massevis af spilleudstyr

Minus:

  • Lidt svært at indstille lydniveau første gang
  • Designet er ikke just kønt

Karakter:


Priser fra EDBpriser

For mange unge er det at se tv en veterandisciplin på højde med at hækle.

Tv skal ses – på nettet. Og det skal ikke være flow-tv, hvor en programplanlægger med et Excelark har forsøgt at regne sig frem til, hvornår du har tid til at sidde passivt foran tossekassen.

Og hvem siger, at det overhovedet skal være et program i traditionel forstand? 

Nej, hvorfor ikke se andre spille computerspil? 

Det kan lyde fuldkommen absurd, men millioner af fortrinsvis unge mennesker sidder klistret fast til iPad og smart-tv for at se optagelser af andres gameplay.

Over 26 millioner følger den 24-årige svensker Felix Kjellberg på hans YouTube-kanal PewDiePie, når han spiller alverdens spil.

Han er ikke specielt god, men underholdende, og det kaster millioner af kroner af sig i reklameindtægter.

Det kræver dog værktøj at optage sine spil, og det er her, at et produkt som Hauppauge HD PVR Rocket kommer ind i billedet.

Det er en optage-enhed, som virker med både Xbox, PlayStation og pc.

I princippet sættes den blot ind som et bindeled via HDMI-kabler mellem eksempelvis konsol og tv. Herefter kobles en USB-nøgle eller -harddisk til, og så kan der optages løs i MP4-format.

Hauppauge HD PVR Rocket er ikke større, end den kan ligge i en jakkelomme, og den vejer 130 gram.

Ikke noget for Steve Jobs-æstetikere
Det er på ingen måde nogen gudeskabning med sin kæmpemæssige røde optageknap på toppen, der bruges til at starte og stoppe optagelser.

Det vil formentlig få Steve Jobs-æstetikere til at finde brækposen frem, og optage-enheden kunne da også ligne noget, som Fætter BR havde gemt på et lager siden 1980′erne.

Men hey, HD PVR Rocket virker glimrende og er brugervenlig langt hen ad vejen, og det er trods alt det vigtigste. Det er muligt at koble en mikrofon til Hauppauge HD PVR Rocket og dermed kommentere undervejs.

Det er virkelig et stort plus, da man dermed eksempelvis kan forklare spilstrategi, mens man er midt i et gameplay. Man kan også blot vælge at lege standup-komiker og fyre jokes af, som henviser til indholdet på skærmen.

Lydudfordring første gang
I første omgang er det dog noget vanskeligt at balancere gameplay-lyd og kommentarer, og det er derfor learning by failure, indtil man har ramt en acceptabel sammensætning af lyd.

I testperioden var jeg i begyndelsen nødt til at optage lidt – smide USB-nøglen i en computer for at høre, om lyden var god nok – og fortsætte denne proces, indtil jeg var tilfreds. Det var lidt bøvlet. Men da jeg først havde fået indstillet Hauppauge HD PVR Rocket korrekt, var der ikke flere udfordringer.

Der er ikke så meget pjat. Det er ren plug and play, og Hauppauge HD PVR Rocket blev testet på Xbox 360 og en pc. Ifølge Hauppauge virker enheden med alle spilsystemer, der bruger enten HDMI-video uden HDCP eller såkaldte component video-porte.

Videoredigeringsprogram følger med
Der følger i øvrigt software med HD PVR Rocket, så det er muligt at redigere i sine spiloplevelser.

Hauppauge Capture er på ingen måde noget avanceret program, men det fungerer udmærket. Hardcore YouTube-folk vil formentlig foretrække at bruge software som Adobe Premiere Pro eller Elements, når optagelser skal sakses sammen.

Både den nye Xbox One og PlayStation 4 er udstyret med funktioner til at snitte små bidder af gameplay ud og overføre dem til sociale medier. Der er dog både begrænsninger i længde og kvalitet.

Det problem har HD PVR Rocket ikke, og der kan i princippet optages i timevis i fuld HD.

Perfekt til målgruppen
Hauppauge kunne måske lyde tysk, men det er faktisk en amerikansk producent, og navnet er indiansk.

Med HD PVR Rocket er det også lykkedes at skabe en tomahawk af et produkt, der rammer målgruppen lige i hjertet.

HD PVR Rocket ender på karakteren fem ud af seks.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>