Tyske ingeniørspirer drømmer om at udvikle tyske biler

I 1886 byggede den tyske ingeniør Carl Friedrich Benz den første anvendelige personbil, verden endnu havde set. Året efter gjorde en anden tysk ingeniør, Gottlieb Daimler, det samme. I dag er Mercedes-Benz et bilmærke under Daimler AG, og virksomheden er blandt dem, der topper listen, når tyske ingeniørstuderende skal pege på, hvor de helst vil arbejde.

Klar til et karriereskift? Opret et cv – og lad din næste arbejdsgiver finde dig.

Knap 70 procent af de studerende drømmer om at arbejde for en tysk bilproducent, når de er færdiguddannet, viser en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Trendence, Europas førende inden for rekruttering og virksomhedsbranding.

Resultatet bygger på en undersøgelse blandt mere end 12.000 ingeniørstuderende, som er blevet spurgt om deres forventninger og præferencer. Blandt andet hvilke virksomheder de finder attraktive, og hvor de gerne vil have deres første job.

Øverst på listen over foretrukne arbejdspladser ligger Audi, BMW, Porsche og VW – i nævnte rækkefølge. Siemens bryder stimen, inden Daimler indtager sjettepladsen. Først derefter bliver der plads til andet end bilproducenter – og dermed virksomheder som Bosch, Lufthansa og internationale spillere som Google, Philips og Intel.

Prestige, tryghed og identifikation

Når ingeniører i Danmark skal kåre landets bedste virksomheder, er det blandt andet Novo Nordisk, Grundfos og Lego, der kommer ind i forreste felt. Altså virksomheder med en stærk dansk profil.

Ifølge forsker i ingeniøridentitet fra Aalborg Universitet Anders Buch er der en sammenhæng:

»Ligesom når amerikanere gerne vil arbejde hos Apple, selvom de ved, at der hersker en forfærdelig arbejdskultur, som nærmest æder folk indefra,« siger han og fortsætter:

»Vi søger det, vi kender, fordi det er trygt, vi kan identificere os med det, og der er prestige i at lave noget, som andre også har et forhold til. Der er altså en tendens til at vælge det, der er forankret i den nationale kultur.«

I Tyskland arbejder omkring en million mennesker i bilindustrien, der er den største industrisektor i landet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>