Tyverisikring i smartphones kan spare amerikanere 2,6 milliarder dollar

Teknologi, som kan fjernstyre smartphones og gøre telefonerne ubrugelige for tyve, kan spare amerikanske forbrugere 2,6 milliarder dollar. Det viser nye beregninger, ifølge it-world.

Det har fået det amerikanske politi og politikere til at presse på, for at gøre tyverisikring til standard i alle smartphones. De mener nemlig, at det vil reducere antallet af stjålne smartphones, hvis telefonerne bliver ubrugelige i det øjeblik, de bliver stjålet.

Mobiludbyderne har dog modstået presset, og har endnu ikke gjort tyverisikring som en del af standardpakken i en ny telefon. Det har nu fået amerikanske politikere til at forslå en ny lov, der vil gøre tyverisikring lovpligtig.

Beregninger fra Creighton Universitet viser, at sådan en lov kunne spare amerikanerne mange penge. Faktisk omkring 2,6 milliarder dollar eller omkring 14 milliarder kroner.

De største besparelser vil være at finde i billigere forsikringer, som i dag koster amerikanerne 4,8 milliarder dollar årligt. Derudover bruger de amerikanske forbrugere 580 millioner dollar på at erstatte stjålne smartphones.

Hvis en obligatorisk tyverisikring virkede efter hensigten, ville de fleste af de 580 millioner dollar være sparet, fordi en smartphone som hælervare ville være værdiløs. Endnu to milliarder dollar kan spares, hvis forbrugerne skifter til en forsikring, som ikke dække tyveri.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>