Windows 8.1 til virksomheder mister sikkerhedsopdateringer til maj

Skal – skal ikke. Sådan må it-ansvarlige med Windows 8.1 i firmaet spørge sig selv i disse dage. På den ene side fraråder Microsoft nemlig alle erhvervskunder at udvide Windows 8.1 med 8.1 Update – men på den anden side er der lukket for sikkerhedsopdateringer i fremtiden, hvis man vælger ikke at installere opdateringen.

Det skriver Infoworld, hvor Windows-eksperten Woody Leonhard kalder Microsofts meldinger for det ’helt sikkert det mest kunde-fjendtlige’, som Microsoft har præsteret under det nye Windows-lederskab.

I en Technet-artikel skriver Microsoft, at det er slut med sikkerhedsopdateringer, hvis man har Windows 8.1 uden den nye 8.1 Update, effektivt fra maj måneds patch-pakke, der lander den 6. maj.

Windows 8.1 Update vil være det nye udgangspunkt, lyder beskeden, som altså hænger dårligt sammen med, at Microsoft har trukket Windows 8.1 Update tilbage fra WSUS-serveren, der er målrettet erhvervskunder. Den nye opdatering viste sig nemlig at blokere for fremtidige opdateringer gennem WSUS-tjenesten, mens individuelle Windows-brugere, som selv forbinder til Windows Update, ikke er ramt af denne fejl.

Men den nu obligatoriske 8.1 Update har skabt mange andre problemer for også almindelige Windows-brugere, og Microsoft har langt fra løst dem alle. Det betyder, at Microsoft enten skal løse alle problemerne med 8.1 Update i løbet af tre uger og have den klar til virksomhedskunderne, eller vil stå i en situation, hvor nogle af de mest trofaste kunder bliver ladt i stikken og ikke får sikkerhedsopdateringer.

Bruger man Windows 8, altså uden en opgradering til 8.1, er der i øvrigt ingen problemer – denne version af styresystemet vil stadig få sikkerhedsopdateringer fra Microsoft.

»Det lyder mere i mine ører som om, at en kunde-tonedøv person i organisationen har besluttet at minimere patching-budgettet ved at afskære firmaets mest opdaterede kunder fra dem,« skriver Woody Leonhard.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>