Hvordan burde NemID have set ud? Hjælp Digitaliseringsstyrelsen med næste version

Der har i årenes løb været en hel del kritik af konstruktionen NemID i debatspalterne på Version2, med mange bud på forbedringer.

Men udover den nye Javascript-version af NemID, som er på vej, er der ikke udsigt til, at der bliver ændret ret meget ved NemID-konceptet fremover. Til gengæld er det nu, man kan være med til at skubbe afløseren for NemID i den ene eller anden retning.

Læs også: Efter fejl: Digitaliseringsstyrelsen dropper ekstern pilot-test af ny NemID

Digitaliseringsstyrelsen har nemlig i en ny høring bedt om inputs til, hvordan NemID 2 – eller hvad den kommende løsning nu bliver døbt – skal fungere. Det handler ikke bare om kryptering, sikkerhed og protokoller, men også forretningsmodel, brugervenlighed og samspillet mellem de mange aktører, der vil være involveret.

Kontrakten med Nets, der står bag NemID, udløber i 2015, efter fem år med NemID, men Digitaliseringsstyrelsen har tænkt sig at bruge muligheden for forlængelse frem til 2017. Men til den tid skal der så også være en ny konstruktion klar, som kan løse danskernes behov for en digital identitet og signatur og en single-sign-on-løsning til digital selvbetjening i den offentlige sektor.

NemID er som noget lidt specielt udviklet i samarbejde med banksektoren i Danmark og skal bruges til netbank, hvilket sørgede for en hurtig udbredelse og kendskab blandt borgerne. Omvendt har det koncept også mødt kritik for at skabe ét meget værdifuldt mål for hackere, når samme login-løsning bliver brugt overalt.

Læs Digitaliseringsstyrelsens oplæg til høring herunder. Der er svarfrist den 26. juni.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>