3.850 solcelleejere på pinebænken: Støtteafgørelse først efter ferien

EU’s godkendelse af den nye danske solcellestøtte, som efterfølger den lukrative nettomålerordning, er udsat til efter sommerferien.

Det betyder, at 3.850 solcelleejere må indstille sig på at skulle vente endnu længere på det lovede tilskud til solcellestrømmen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Energistyrelsen, som forklarer, at Europa-Kommissionen den 13. juni 2014 har sendt nye spørgsmål til statsstøttesagen, som betyder, at en afgørelse sandsynligvis ikke vil falde på denne side af sommerferien.

Kommissionen skal godkende samtlige de overgangsordninger, der tog over fra nettomålerordningen, og som omfatter alle anlæg, der er tilsluttet efter 20. november 2012. Det drejer sig om 3.850 solcelleanlæg, som dog allerede modtager 60 øre pr. kWh ifølge en ordning, der i forvejen er godkendt.

Men kommissionen skal også godkende de fremtidige puljer til private husstande på 20 MW i årene 2013-2017, og ifølge pressemeddelelsen fra Energistyrelsen kan disse puljer først sættes i kraft i det omfang og fra det tidspunkt, de godkendes af Europa-Kommissionen.

Derfor må en planlagt ansøgningsrunde til puljerne til private husstande på 20 MW for 2013 og 2014 aflyses, og de foreslåede tidsfrister i et netop udsendt udkast til en bekendtgørelse må opgives, fremgår det af pressemeddelelsen.

Energistyrelsen er nu i gang med at undersøge konsekvenserne af den forsinkede afgørelse for den danske solcellelovgivning, herunder udmøntning af puljerne til private husstande.

EU-Kommissionens spørgsmål vedrører ikke ændrede støtteregler til husstandsvindmøller, som også venter på godkendelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>