Amazon forsikrer: Vi rører ikke dine data

Amazon er på få år gået fra at være kendt som verdens største internetboghandel til at være en handelsplads for næsten alt mellem himmel og jord – og i it-kredse for at være den største udbyder af cloud computing-infrastruktur.

En position selskabet fortsat ser ud til at holde fast i med blandt andet en aggressiv prisstruktur.

»Vi er ikke en typisk it-serviceleverandør. Fra Amazon.com har vi lært, hvordan man manøvrerer med højt volumen og lav fortjeneste, hvor de store it-leverandører er vant til en større indtjeningsmargin,« siger nordisk chef Peter Fuchs fra Amazon Web Services til Version2.

Selvom Amazons sky de seneste år har været synonym med en billig og hurtig måde at få en ny serverinfrastruktur stillet på benene, så står Amazons forretning også med samme udfordring som de traditionelle udbydere. Nemlig at deres basis i USA uundgåeligt fører til spørgsmålet om, hvor sikre kundernes data er hos Amazon?

»Kunderne har førsteprioritet, når det gælder databeskyttelse. Vi ejer ikke data, og vi kan ikke flytte data. Kunderne bestemmer, hvilken region data skal ligge i,« siger Peter Fuchs.

Han peger på, at Amazon har en opdeling mellem forskellige geografiske regioner. Mens mange cloud-udbydere har muligheden for at lave failover ved at flytte virtuelle maskiner til et datacenter i et andet land, som kunne være USA, så lover Amazon, at data kun flyttes mellem de failover-zoner, som Amazon opdeler de lokale datacentre i.

Problemet er, at data, som ligger på servere i USA, potentielt kan havne i hænderne på de amerikanske myndigheder. Det bekymrer mange cloud-kunder, som både har en interesse i at leve op til regler om at beskytte deres fortrolige data og i at undgå industrispionage.

»Det er en bekymring, som dukker op i dialog med kunderne, men vi forklarer dem, at vi kun opbevarer data på vores egen platform, og vi ikke flytter dem. Desuden har de mulighed for at kryptere deres data,« siger Peter Fuchs.

Amazons europæiske datacentre ligger i Irland, hvor også flere andre cloud-udbydere som eksempelvis Microsoft har datacentre. Selskabets danske kunder har for nylig fået mulighed for at tage dialogen om eksempelvis sikkerheden med en ny nordisk afdeling i Stockholm.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>