Apples nye super-teknologi til apps: Derfor deler Swift vandene




“Det er interaktivt og sjovt at skrive kode, syntaksen er kortfattet og dog udtryksfuld, og apps kører lynende hurtigt.”

Sådan lover Apple, at oplevelsen for udviklerne bliver med det nye programmeringssprog, Swift, der blev præsenteret på udviklerkonferencen WWDC.

“Swift er resultatet er den nyeste forskning i programmeringssprog kombineret med årtiers erfaringer med at bygge Apple-platforme,” skriver Apple på sin hjemmeside om programmeringssproget. 

Blandt de gevinster, Apple mener, at man kan opnå med Swift, er færre fejl og i det hele taget en renere kode, der er lettere at skrive.

Swift blev på WWDC lanceret som beta, og den endelige version af programmeringssproget ventes klart til efteråret.

Allerede nu kører debatten dog rundt omkring blandt udviklerne.

For mens Apples ambition om at gøre det endnu nemmere at udvikle til iOS-platformen opfattes som et positivt projekt, så er der lidt mere delte meninger om selve løsningen: Swift.

Kan det føre til flere amatør-apps?
Skepsissen går blandt andet på, at det bliver så nemt at udvikle apps, at for mange nybegyndere og uerfarne udviklere kan lave apps til App Store – og at kvalitetesniveauet dermed risikerer at falde.

En af skeptikerne er Appster-CTO Martin Halfor, der udtaler til Smartcompany, at Swift vil resultere i en bølge af ringe apps i stil med den, man så, da Microsoft lancerede Visual Basic i 1994.

“Min forudsigelse er, at vi vil få en lignende syndflod af apps med ringe kvalitet, der er udviklet af teenagedrenge på værelset for få dollars i timen,” udtaler han.

“Selvom Apple vil gennemgå de fleste af dem for at se, om de skal ind i App Store, så betyder det, at muligheden for at skabe billige og muntre iOS-apps nu er ankommet, fortsætter Martin Halfor i interviewet på Smartcompany med henvisning til, at der nu vil blive en langt større konkurrence om at levere de meget simple apps.

En anden virksomhed, der arbejder med apps, Outware Mobile, ser dog mere positivt på Swift.

“Swift er et spændende skridt fremad, og vores team er allerede begyndt at skrive kode, og at gøre brug af Xcode Playgrounds,” lyder det fra chefen fra den virksomhed.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>