Blog: Øresund deler SaaS-modenheden i to verdener

En del af mine arbejdstimer går med at rejse til Sverige og Norge. I Sverige ligger vores nordiske hovedkontor, og den norske afdeling hører mit ansvarsområde. Når jeg besøger vores søsterlande, bliver jeg ofte mindet om, hvor forskellige vi i grunden er.

Mulighederne for at købe it-systemer, telefoni og kommunikationstjenester – som eksempelvis Microsoft Lync eller Google Enterprise – i stedet for at have egne systemer er mange, og mulighederne har eksisteret i mange år – længe før nogen begyndte at kalde det ”Skyen”.

Og få it-chefer vil nok ikke stille sig uforstående på bagbenene, når jeg siger, at næsten alle vores systemer og løsninger i den meget nære fremtid vil blive købt som en service, som Software-as- a-Service.

Med fare for at puste til de forkerte nationale fædrelandsfølelser så slår det mig, hvor meget mere udbredt netop SaaS er her i Danmark, hvis vi sammenligner os med Sverige og Norge. I Danmark er SaaS langt mere normalt, end det er en afvigelse fra normen.

I Sverige får jeg den tanke, at it-cheferne er meget mere tøvende. For ikke at nævne i Norge, hvor interessen knapt er vågnet op – her vil man langt hellere foretrække at have sin egen server med selvudviklede systemer tilknyttet.

Fokus på erhvervslivet

Min personlige mening, og nu tillader jeg mig fortsat at generalisere en smule, er, at it-chefer i Danmark har mere fokus på selve forretningen end på de værktøjer og løsninger, der skaber forudsætningerne. At købe en service er hurtigt og nemt, men sjældent så fleksibelt som at have sit eget skræddersyede system.

Men her synes pragmatismen at herske i Danmark. Hvis en løsning ikke helt understøtter, måden man arbejder på, ja så er vi her i Danmark tilbøjelige til at tilpasse vores måde at arbejde på til systemet.

På den måde køber vi os en enkel og omkostningseffektiv løsning, som betyder, at vi hurtigt kan komme i gang med det, det hele handler om – at drive og vækste vores forretning modsat at sidde i konsensusgrupper og polere på specifikationerne.

Korrekt – eller hvad er dine tværnordiske erfaringer?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>