Dansk politi overvågede 1.769 danskere på nettet i 2013

Politiet bruger i kraftigt stigende grad overvågning af internettrafikken som redskab til at overvåge mistænkte kriminelle. På fem år er antallet af overvågede personer 13-doblet, skriver Metroxpres.

I 2008 benyttede politiet sig af internetovervågning mod 134 personer. I 2013 var tallet steget til 1.769 personer, fremgår det ifølge avisen af en ny statistik fra Rigspolitiet.

Politiet har mulighed for at benytte sig af den logning af internettrafik, sessionslogning, som alle internetudbydere er blevet pålagt.

Læs også: Justitsminister klar til at ændre logningsregler

Logningen foregår som indsamling af metadata om datapakker for alle internetkunder, og politiet har mulighed for at få adgang til de indsamlede data med en dommerkendelse. Reglerne kan dog blive afskaffet, efter at EU-domstolen trak tæppet væk under EU’s direktiv om telelogning i starten af april, og siden da har Justitsministeriet været i gang med at se på de danske regler. EU-reglerne, som EU-domstolen fandt for vidtgående, handler kun om logning af telefonbrug, mens Danmark som noget særligt også har indført logning af borgernes brug af internettet.

Ifølge Rigspolitiet skyldes stigningen i internetovervågningen, at kriminelle i højere grad er begyndt at benytte sig af smartphones frem for blot almindelige mobiltelefoner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>